Over Ons

Historie

De historie wat mobiliteit betreft van personen en goederen gaat bij de familie Nierop ver in de tijd terug.

WAMO Autocentrum

Ruim een eeuw geleden begon begon de historie van WAMO. Rond het jaar 1900 begon Arnold Nierop met een trekschuit in Edam. Overgrootvader Jan Nierop startte rond 1920 de “Autogarage” aan de Lingerzijde in Edam voor reparatie van vracht- en personenauto’s. Tevens verhuur van personen- en vrachtauto’s, dit in navolging van de trekschuit.

Na de tweede wereldoorlog (1945) heeft grootvader Piet Nierop de garage voortgezet in wat bredere vorm. Hier werden ook motorfietsen en landbouwwerktuigen werden onderhouden en gerepareerd. Geldgebrek en weinig onderdelen zorgden vlak na de tweede wereldoorlog voor de nodige improvisatie.

Om toch een grotere vrachtwagen in bezit te krijgen, werd deze zelf opgebouwd en samengesteld uit de op dat moment voorhanden zijnde onderdelen. Hij kreeg de naam Chrom naar de componenten uit welke hij bestond:

Chevrolet (Cabine), Renault (Vooras), Opel (Motor), Mercedes (Chassis/ achteras).

De werkzaamheden werden uitgebreid, want in 1964 werd de “Autogarage” dealer van het merk Trabant. Voor die tijd een leuke auto, maar helaas in Nederland niet voor lange duur.

Vader Daan Nierop is zijn eigen weg gegaan en heeft zich begin jaren zestig in de autowereld gestort. Hij heeft zijn kennis opgebouwd bij verschillende merken, o.a. Mercedes, N.S.U., Opel, Renault en sinds januari 1968 Toyota. Tot de dag van vandaag nog steeds in de Toyota’s werkzaam onder de bedrijfsnaam Wamo Autocentrum Edam.

Wamo, gevestigd aan de Oosthuizerweg 7 in Edam, is al sinds begin jaren zeventig in het merk Toyota actief.

Martin Nierop is de vijfde generatie in mobiliteit en de vierde in de automobielen.
Na een opleiding werktuigbouwkunde en motorvoertuigtechniek runt hij sinds 1993 Wamo Autocentrum Edam.

Kortom: van een ouderwets garagebedrijf naar een modern concept. Wamo Autocentrum Edam mag zich sinds november 2005 dealer noemen van de VETOS. (vereniging van Toyota specialisten).

Maar het gemoedelijke en de service blijven net als vroeger altijd bestaan!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0299 - 371856 info@wamo-autocentrum.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 0299 - 371856

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×